Het vak van bakker

Als je vader bakker is, dan is het niet vanzelfsprekend dat jij dat ook wordt. Toch is onze chef hetzelfde vak als zijn vader in gegaan. Vanzelfsprekend was dat niet, want zijn ouders wisten als geen ander dat het keihard werken is. Maar de liefde voor al dat lekkers was –en is nog steeds – zo groot, dat hij de verleiding van het bakker vak niet kon weerstaan.

Met in totaal 4 mensen in de bakkerij werken we vanaf heel vroeg, als jij waarschijnlijk nog op een oor ligt, en geven alle deegsoorten voldoende tijd om tot mooie en lekkere broden en taarten te rijzen. Je kunt nog steeds een mooi mals wit brood, in verschillende maten en soorten, bij ons halen. Het assortiment breidt zich uit en verandert zo nu en dan om aan jullie wensen te voldoen en je soms eens uit te dagen iets anders te proberen. Zo bakken we ook lekkere stevige desembroden, die je langer van energie voorzien.

We blijven nieuwsgierig en kijken zo nu en dan bij collega’s in binnen- en buitenland om van hen nieuwe technieken te leren. Stokbrood bakken leer je het beste in Frankrijk en de kunst van het klassieke bolletje dat ze in Duitsland ‘Kaiserbrötchen’ en in Oostenrijk ‘Semmel’ noemen, krijg je in deze landen onder de knie. Misschien dat een van ons team binnenkort maar eens naar Amerika moet om onze – nu al – heerlijke cheesecake te perfectioneren?